Välj en sida

Bra att veta

Viktigt att veta vid studieavbrott och sjukdom. Vad gäller med försäkringar? Hur gör jag vid sjukdom?

Studiemedel CSN
Försäkringskassan

 

Kursändringar

Anmäl alltid avbrott och ändringar i studietid och omfattning till den skola som rapporterar till CSN. Om du har studiemedel måste du tänka på att alla ändringar kan påverka ditt studiemedel. Glöm inte att anmäl ändringen till CSN.

Sjukanmälan

Om du blir sjuk och sjukdomen gör att du inte alls kan studera så måste du göra en sjukanmälan till Försäkringskassan från första sjukdagen. Du ska samtidigt ta kontakt med den skola som rapporterar till CSN.

Kontakta ditt Lärcentrum om du är osäker på vilken skola som rapporterar dina uppgifter till CSN.

Sjukanmälan Försäkringskassan http://www.forsakringskassan.se/privatpers/studerande

CSN om sjukdom och VAB http://www.csn.se/komv-folkh-gymn/studiemedel/sjuk

Vård av barn

Om du vabbar i minst en vecka ska du omgående anmäla det till CSN. Du ska samtidigt ta kontakt med den skola som rapporterar till CSN. Kontakta ditt Lärcentrum om du är osäker på vilken skola som rapporterar dina uppgifter till CSN.

Försäkringar vid utbildning

När du läser på komvux och yrkeshögskola är du  försäkrad av Åre kommun under studietiden. Kontakta din skola/ utbildningsledare om du råkar ut för skada.

Läser du en yrkeshögskoleutbildning är du även försäkrad via Myndigheten för yrkeshögskolan. Du hittar mer information här.
Försäkring yrkeshögskola

Kurslitteratur

När du är antagen till utbildning eller kurs får du besked om vilken kurslitteratur du ska använda. Du betalar kurslitteratur själv.

Studiemiljö och teknik

I Åre är studielokalerna moderna och utrustade med trådlöst nätverk öppet för dig som student. Lokalerna har hög tillgänglighet. Här finns skrivare/kopiator, videokonferensutrusning samt datasal. Du har tillgång till pentry.

Lokalerna i Järpen ligger i anslutning till Åre Gymnasieskola här finns tillgång till trådlöst nätverk samt ett skolfik

Kontakta oss

Kontakta oss

Tel 0647-161 00 vx
E-post  campus@are.se

Besöksadress:
 Kurortsvägen 20, Åre

Postadress:
Campus Åre LärCentrum
 Kurortsvägen 20
 837 51  ÅRE