Välj en sida

LärCentrum som studieplats

Din bas för studier

Att läsa en utbildning på distans är minst lika krävande som att läsa en utbildning med bunden undervisning. Eftersom du själv styr den mesta av tiden kräver det planering, studiedisciplin och inte minst en bra studiemiljö.

I Åre erbjuder vi på Lärcentrum en studiemiljö med platser för studier i en ostörd och rofylld miljö. Här kan du till exempel träffa andra som studerar på distans, få tillgång till lokaler och tekniska funktioner såsom datorer med Internet, videokonferens, kopiering och tentamensmöjligheter.

Har du behov av ett eget rum kontaktar du oss för att boka det, annars är du välkommen in dagtid under vardagar så hjälper vi dig med plats och utrustning.

 

l

Tentamensservice

Vi på LärCentrum erbjuder möjligheten att skriva tenta mot landets universitet och högskolor. Boka tentamen här

Videokonferens

Med våra lokaler för videokonferens kan du delta i lektioner och möten på annan ort. Läs mer om  Resfria möten Åre kommun

Kurslitteratur

Åre kommun har bibliotek i Station Åre samt på Åre Gymnasiekola i Järpen, kontakta personal om du vill har hjälp med litteratur eller sökningar i databaser.

 

Studiemiljö

Hos oss på LärCentrum Åre kan du sitta i en ostörd miljö och plugga eller låna teknisk utrustning. Öppet vardagar 07:00 – 17:00 men du kan få tillgång till lokaler på helger och kvällar med eget passerkort