Välj en sida

Studier & jobb på din hemort

Informationsträffar om bristyrke och utbildning på hemorten

Är du intresserad av att studera på högskola eller universitet, men har inte möjlighet eller intresse av att flytta från din hemkommun? Då kan vi på LärCentrum hjälpa dej eftersom vi erbjuder studieplatser, tentamensmöjligheter och teknik som underlättar distansstudier. Under ett par år har LärCentrum arrangerat informationsträffar där vi fokuserat på att presentera utbildningar som leder till jobb inom bristyrken i vår region. Till träffarna har vi bjudit in representanter från näringsliv, kommun, utbildningen samt studie- och yrkesvägledare.

Vårens träffar är genomförda och vi återkommer med information om när det är dags för nästa omgång. Tills dess kan du ta del av det inspelade materialet från träffarna.

Upplägg under informationsträffarna
Universitetet berättar ingående om utbildningen och representanter från kommun eller näringsliv berättar om yrket och jobbmöjligheterna i just din kommun. Under informationsträffen finns även möjlighet att ställa frågor direkt till studie- och yrkesvägledare samt representanter från LärCentrum. Anmäl gärna ditt intresse att delta på en ort via knapparna nedan.

Inspelat material
Om du inte kan närvara vid informationstillfället finns möjlighet att ta del av informationen i efterhand. Vi spelar in träffarna och lägger upp dem på denna sida www.larcentrum.se/videoarkiv