Välj en sida

Välkommen till LärCentrum - vuxenutbildningen i Östersund

Med anledning av coronaviruset.

Ingen drop-in på LärCentrum tills vidare och all vägledning sker via telefon eller som möten online. Vi följer kommunens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande restriktioner och vi ber er respektera dessa. Ni kan kontakta oss genom kommunens Kundcenter 063-14 30 00, maila till larcentrum@ostersund.se eller besöka vår hemsida där du även kan boka distansmöten med Studie- och yrkesvägledare. Gäller det CSN-frågor hänvisar vi till 0771-276 000. Läs mer om kommunens riktlinjer gällande Covid-19 >>.

 

Till alla elever som studerar via kommunal vuxenutbildning i Östersund!

Som ett led i att minska spridningen av Corona-viruset har Östersunds kommun beslutat att all undervisning inom den kommunala vuxenutbildningen från och med den 18 mars ska bedrivas som fjärr- eller distansundervisning. Beslutet gäller tills vidare.

För att veta mer om hur detta påverkar just din utbildning ska du kontakta din skola direkt så berättar de mer kring hur undervisningen kommer läggas upp. Kommunal vuxenutbildning innefattar utbildning i svenska för invandrare (Sfi), grundläggande vuxenutbildning och vuxenutbildning på gymnasial nivå.

Magnus Andersson

Rektor/Enhetschef, Lärcentrum
Östersunds kommun

Hos oss är flexibilitet och dina behov i fokus

Det är LärCentrum Östersund som har det samlade ansvaret för vuxenutbildningen i Östersunds kommun. LärCentrum Östersund står för flexibilitet och att det är du och dina behov i studierna som är viktigast för oss. Det innebär att du själv väljer vad, hur och när du vill studera – utifrån just din livssituation.

Känner du till dina rättigheter till studier? Ta del av informationen från Skolverket i denna film eller läs mer om dina rättigheter på vår hemsida >>, eller kontakta oss direkt.

Våra öppettider

Receptionen (Stängd)
Måndag-torsdag: 8-16

Studie- och yrkesvägledning
Drop-in besök (Stängt)
Måndagar: 13-16
Onsdagar:  13-16

Information om studier, CSN, webbansökan
Drop-in besök (Stängt)
Måndagar: 13-16
Onsdagar:  13-16

Kurskatalog

Sök information om och ansök till de utbildningar och kurser vi erbjuder.

Med anledning av Covid-19

På grund av coronaviruset är receptionen stängd och vi har inte någon drop-in, all vägledning sker via telefon eller online. Detta gäller tills vidare. Enbart bokade möten tas emot om man är helt symptomfri.

Aktuell information från LärCentrum Östersund

Växlar karriär med Yrkeshögskola

Malin Lord växlar om från hudterapeut till solenergiprojektör, vi ställer tre snabba frågor till henne; Varför valde du att byta karriär? Mitt förra arbete var tungt både fysiskt och mentalt och det känns spännande med ett framtidsyrke där man kan vara med och...

läs mer

Plugga i höst – sök i tid!

Om du skall läsa enstaka kurser eller yrkesutbildning med start i höst måste du ansöka i tid för att vi ska hinna handlägga din ansökan. Yrkesutbildning med start augusti/september. Sök senast 1 juni. Fristående kurser med start i augusti. Sök senast 1 juli Gör din...

läs mer
Kontakta oss

Kontakta oss

E-post larcentrum@ostersund.se

Telefon 063-14 30 00 (Kommunens kundcenter)
Kommunens kundcenter svarar på enklare frågor eller hänvisar till LärCentrum.


På grund av coronaviruset har vi inte någon drop-in och all vägledning sker via telefon eller online. Detta gäller tills vidare. Enbart bokade möten tas emot om man är helt symptomfri.

Receptionen
Måndag-torsdag: 8-16 (stängd)

Studie- och yrkesvägledning
Drop-in besök
Måndagar: 13-16 (stängd)
Onsdagar:  13-16 (stängd)

Information om studier, CSN, webbansökan
Drop-in besök

Måndagar: 13-16 (stängd)
Onsdagar:  13-16 (stängd)


Besöksadress:
Kyrkgatan 47, Östersund

Postadress:
Östersunds Kommun
LärCentrum
831 82 Östersund

Lärcentrum deltar i Bridge+, ett EU-projekt med syftet att utveckla vägledning för framtidens behov och krav. Läs mer här >>