Välj en sida

LärCentrum som studieplats, distansstudier

Att läsa en utbildning på distans är minst lika krävande som att läsa en utbildning på campus. Eftersom du själv styr den mesta av tiden kräver det planering, studiedisciplin och inte minst en bra studiemiljö.

Mitt i centrala Östersund erbjuder vi på LärCentrum en studiemiljö med platser för studier i en ostörd och rofylld miljö. Här kan du till exempel träffa andra som studerar på distans, få tillgång till lokaler och tekniska funktioner som datorer, nätverk, videokonferens, kopiering och tentamensmöjligheter. Har du behov av ett eget rum kontaktar du oss för att boka det, annars är du välkommen in dagtid under vardagar så hjälper vi dig med plats och utrustning.

MOOC (Massive Open Online Courses) är en växande form av distansutbildningar ofta framtagna och utgivna av universitet och högskolor runt om i världen. Du kan exempelvis anmäla dej till en universitetskurs, genomföra kursen gratis i din takt och välja själv att betala för en examination. Läs och sök efter kurser t.ex hos  Courcera eller  EDX. Vill ni sätta ihop en studiegrupp kan vi erbjuda lokaler och teknik för detta.  Här är några exempel på kurser som erbjuds. >>

LärCentrum i Östersund är tillsammans med cirka 100 andra kommuner medlem i nätverket  Nitus, som står för  ”Nätverksgruppen för IT-baserad utbildning via lokala studiecentra.” Nätverket ger stöd till medlemskommuner som via lärcentra arbetar med kompetensförsörjning på olika nivåer. Ofta görs detta i nära samarbete med olika utbildningsanordnare och arbetsliv. Att vara medlem i Nitus innebär också en kvalitetsmärkning på att man som medlem uppfyller de krav och riktlinjer som ställs av Nitus i deras kvalitetsdeklaration  Kvalitetskriterier-2013.

 

l

Tentamensservice

Vi på LärCentrum erbjuder dej som student möjligheten att skriva tenta på distans hos oss. Ta kontakt med vår utbildningsledare Magnus Åkerblad så berättar han mer.  Lär mer >>

Videokonferens

Med våra lokaler och utrustning för videokonferens kan du delta i lektioner och möten på annan ort. Läs mer  här.

Kurslitteratur

Östersunds bibliotek har ett rum för Lärcentrum med kurslitteratur som du kan låna. Kontaktperson på biblioteket för Lärcentrum är Maud Henrik-Jonsson tel 063-143047. Mail:  maud.henrik-jonsson@ostersund.se Hos oss på LärCentrum, Kyrkgatan 47 finns ett litet bibliotek med referenslitteratur du kan nyttja på plats.

Studiemiljö

Hos oss på LärCentrum kan du sitta i en ostörd miljö och plugga eller låna teknisk utrustning.