Välj en sida

Tentamensservice & videokonferens

Lärcentrum finns centralt i Östersund och är till för dig som studerar. Här finns en bra studiemiljö, teknisk utrustning att låna och möjlighet att träffa andra studenter. Det finns teknik som underlättar dina studier oavsett om du studerar på orten eller på distans. Vår personal hjälper dig gärna oavsett om du har behov av studie- eller yrkesvägledning, betyg eller tentamen. Vi är tillgängliga dagtid alla vardagar och övrig tid efter överenskommelse.

 

Tentamensservice

Med anledning av coronaviruset tar vi för tillfället inte emot några bokningar av tentor och inbokade tentor avbokas.
Vi följer Östersunds kommuns och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande begränsningar av spridning.

Tentamensservice är en viktig service på Lärcentrum. Genom bra rutiner och samarbete med utbildningsanordnare kan tentamen genomföras på ett rättssäkert sätt vid Lärcentrum för dej som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot.

Du bokar enklast tentamen genom att maila oss (minst 1 vecka i förväg) på  tenta@ostersund.se samt meddela detta till din institution eller utbildningsanordnare. I ditt mail till oss anger du fullständigt namn, kontaktuppgifter, personnummer, datum och tid för tentamen samt skola och kurs. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med en bekräftelse på ditt önskade skrivdatum.

Kan du inte genomföra bokad tenta behöver vi veta detta senast 24 timmar innan planerad start.
Om tentor inte avbokas i tid får du betala 500 kr i avgift eftersom vi bokat in tentamensvakt.

Skriven i annan kommun, men vill tenta i Östersund?
Du swishar 500 kr när bokningen är bekräftad, återbetalas ej vid avbokning. Betalningsinstruktioner kommer med bekräftelsen.

Besöksadressen är Kyrkgatan 47 och du säger till vid entrén att du ska skriva tenta.

Videokonferens

Med anledning av coronaviruset tar vi för tillfället inte emot några nya bokningar för videokonferens. Vi följer Östersunds kommuns och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande begränsningar av spridning.

Videokonferens är ett tids- kostnads- och miljöeffektivt sätt att arrangera och delta i möten, lektioner och seminarier på annan ort. Detta är en mötesteknik vi själva gärna använder och erbjuder dig som student, organisation eller medborgare. På Lärcentrum i Östersund har vi en stor sal med teknik för traditionell videokonferens samt ett mindre rum utrustat med kamera och stor bildskärm, anpassat för distansmöten via till exempel Skype, Teams eller Adobe Connect. Här krävs egen dator med programvara.

Boka: Du bokar en lokal för videokonferens direkt hos oss, via mail eller telefon.
Kostnad: Det är gratis för kommunmedborgare att låna en lokal, övriga betalar 1000 kr/dag (exkl ev. personalkostnader).

Anslutningsuppgifter
Stora konferensen (20-30 pers): 30414001@smartmeeting.se
Om inte @-tecken fungerar i ditt system, ring ip nr 195.84.25.208, klicka på 1 och slå därefter 30414001##

Maria Boström

Mail: tenta@ostersund.se