Välj en sida

Tentamensservice & videokonferens

Lärcentrum finns centralt i Östersund och är till för dig som studerar. Här finns en bra studiemiljö, teknisk utrustning att låna och möjlighet att träffa andra studenter. Det finns teknik som underlättar dina studier oavsett om du studerar på orten eller på distans. Vår personal hjälper dig gärna oavsett om du har behov av studie- eller yrkesvägledning, betyg eller tentamen. Vi är tillgängliga dagtid alla vardagar och övrig tid efter överenskommelse.

 

Tentamensservice

Tentamensservice är en viktig service på Lärcentrum. Genom bra rutiner och samarbete med utbildningsanordnare kan tentamen genomföras på ett rättssäkert sätt vid Lärcentrum för dej som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot.

Du bokar enklast tentamen genom att maila oss (minst 1 vecka i förväg) på  tenta@ostersund.se samt meddela detta till din institution eller utbildningsanordnare. I ditt mail till oss anger du fullständigt namn, kontaktuppgifter, personnummer, datum och tid för tentamen samt skola och kurs. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med en bekräftelse på ditt önskade skrivdatum.

Kan du inte genomföra bokad tenta behöver vi veta detta senast 24 timmar innan planerad start.
Om tentor inte avbokas i tid faktureras skolan med 500 kr.

Besöksadressen är Kyrkgatan 47 och du säger till vid entrén att du ska skriva tenta.

Videokonferens

Videokonferens är ett tids- kostnads- och miljöeffektivt sätt att arrangera och delta i möten, lektioner och seminarier på annan ort. Detta är en mötesteknik vi själva gärna använder och erbjuder dej som student, organisation eller medborgare. På Lärcentrum i Östersund har vi två fullt utrustade lokaler med kamera, bildskärm och teknik som gör att du kan följa föreläsningar och genomföra möten utan att resa.

Du bokar en videokonferens direkt hos oss, via mail eller telefon.

Anslutningsuppgifter
Stora konferensen (20-30 pers): 30414001@smartmeeting.se
Om inte @-tecken fungerar i ditt system, ring ip nr 195.84.25.208, klicka på 1 och slå därefter 30414001##

Lilla konferensen (8-15 pers): 83.219.211.7

Maria Boström

Mail: tenta@ostersund.se