Välj en sida

Studiemedel CSN

Studiemedel för dig som studerar genom LärCentrum Ragunda

Du gör din ansökan om studiemedel via  www.csn.se. Du kan ansöka om maximalt 53 veckor åt gången. För att få studiemedel på heltid från CSN ska du studera 20 poäng/vecka. Din studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket du behöver läsa.

Den 2 juli 2017 infördes ett nytt studiestöd. Bidraget kallas studiestartsstöd.  Syftet är att öka rekryteringen till studier bland arbetslösa med stort utbildningsbehov, för att stärka deras möjligheter till arbete.
Läs mer hos CSN >>

Kontakta CSN

Om du vill veta mer om ansökan, regler och beslut. Läs mer på deras hemsida.

Kontakta Försäkringskassan

Om du blir sjuk och inte alls kan studera

Viktigt att veta

CSN kräver att få ta del av studieresultat vilket innebär att de vill få ta del av de betyg du fått tidigare innan fortsatta studiemedel beviljas. Det är viktigt att hålla den studietakt som du bestämt och om du får problem med det måste du kontakta skolan och CSN.

Räkna med att dina studier tar tid. Om du väljer att läsa heltid så förväntas du ägna 40 timmar i veckan åt dina studier. Tänk över din situation om du har tänkt att kombinera studier och arbete.

Du kan få behålla dina studiemedel om du blir sjuk. Du anmäler din sjukdom hos Försäkringskassan, www.forskringskassan.se.

Om vård av barn innebär att du får svårt att hinna med dina studier kan du i vissa fall få lov att behålla dina studiemedel. Se mer information på  www.csn.se

Om du har fler funderingar kring studiemedel så se  www.csn.se

Studieomfattning

  • Heltid: 20p/vecka
  • 75%: minst 15p/vecka
  • 50%: minst 10p/vecka
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöks- och postadress
Forsvägen 51, 844 41 Bispgården

Öppettider
Måndag - Fredag 8.00-16.00

Studie- och yrkesvägledare:
Marie Karlsson
Telefontid måndagar 9-12
Tel 010-490 26 56
E-post marie.karlsson@jgy.se


Eva Mårtensson
Rektor Vuxenutbildning
Tel 010-490 24 10
E-post  eva.martensson@jgy.se