Välj en sida

Vägledning

Stöd och inspiration för att hitta det som passar dig

Skolverket har samlat viktig information för att du ska kunna välja en skola eller en utbildning som passar dig och dina intressen.  Här finns också inspiration och stöd för att underlätta ditt val »

Inspiration och fakta för dig som ska välja högskoleutbildning eller gymnasieutbildning. SACO kan högskoleyrken.  Den kunskapen vill de dela med dig som ska välja utbildning »

På LärCentrum kan du även få personlig vägledning av en studie- och yrkesvägledare. Det innebär att du i samtal med en vägledare tar upp frågor rörande utbildning, yrkesval samt karriärväxling. Om du är osäker på vad som gäller eller passar dig – kontakta en studie- eller yrkesvägledare hos oss!

Banner bilder 2017

Informationsträffar om studier och jobb

Vi arrangerar regelbundet informationsträffar där olika universitetsutbildningar presenteras tillsammans med representanter från respektive yrke eller bransch. Vi fokuserar på utbildningar som leder till jobb inom bristyrken. Under våren 2018 planerar vi för fem torsdagsträffar med start 8/2 då vi får lyssna på information om Grundlärarprogrammet på MIUN.

För ett komplett schema över informationsträffarna följer du länken >>

Håll utkik på  hemsidan och på  Facebook efter mer information.  >>

Nyttiga länkar

 antagning.se »
myh.se »
allastudier.se »
uhr.se »
saco.se »
studera.nu »

Chatten

Varje tisdag 12.00-16.00 kan du här på hemsidan chatta med personal från regionens LärCentrum. Chatten bemannas varje vecka av olika personer med olika kompetenser. Varmt välkommen med dina frågor så hjälper vi dej på bästa möjliga sätt.