Aktuellt

 • Kombinationsutbildning inom Vård och omsorg

  Lärcentrum i Berg planerar att starta en undersköterskeutbildning i Svenstavik. Det är en kombinationsutbildning med heltidsstudier där du studerar sfi eller svenska på grundläggande nivå i kombination med vårdämnen och praktik.

  Utbildningen är studiemedelsberättigad och beräknas pågå från augusti 2022 till december 2024.

  Informationsträff den 27/4 på Lärcentrum i Svenstavik kl. 10.00 samt kl. 17.00.      Du måste föranmäla dig till träffen.

  För frågor och intresseanmälan: larcentrum@berg.se  0687-163 90

 • Möjlighet att utfärda slutbetyg i komvux förlängs.
  På grund av covid-19-pandemin är möjligheten att genomgå prövning begränsad i många kommuner och komvux anordnas i huvudsak som distansutbildning. Detta gör det svårt för många elever att hinna få slutbetyg från komvux på gymnasial nivå innan den 1 juli 2021. Regeringen har därför beslutat att ett sådant slutbetyg ska kunna utfärdas till och med den 1 juli 2025.

  Läs mer på Regeringens hemsida >>.

 • Vår hemsida är nu talbar.
  För att öka tillgängligheten är det nu möjligt att få vår hemsida uppläst genom funktionen ”Readspeaker” som finns på varje sida. Du kan välja all text eller enskilda meningar genom att markera eller peka på dem. Du kan även förstora text med ”Readspekar” eller markera text och få den översätta genom Readspeakers popup-meny som du får upp.