Service
Studievägledning
Är du osäker på vad du ska läsa eller hur du ska planera dina fortsatta studier? Lärcentrum erbjuder studievägledning via enskilt samtal där du kan diskutera framtidsplaner och yrkesval. Vi kan hjälpa till med information om studier, olika slags utbildningar, studiefinansiering och behörighetskrav. Studievägledarna kan även hjälpa till med att planera ditt slutbetyg eller din gymnasieexamen och upprätta en individuell studieplan. Boka tid hos Therese Martebo via e-post therese.martebo@berg.se eller telefon 0687-163 90.
Några tips inför vägledningssamtalet:
Skriv ner tankar och funderingar
Finns behov av särskilt stöd?
Ta alltid med betyg och andra viktiga handlingar
Utbildningar
För dig som vill läsa på grundläggande eller gymnasial nivå erbjuder vi det i samverkan med Lärcentrum Östersund.
Kanske har du redan en gymnasieutbildning och vill läsa en yrkeshögskola eller på universitet. Dessa finns över hela landet och vår studie- och yrkesvägledare hjälper dig att hitta rätt. Boka ett besök så lotsar vi dig.
Studieplats
För dig som läser på distans kan det vara skönt att ha en plats att gå till om dagarna. Att vara del av en gemenskap och hjälpa varann att hålla motivationen uppe, oavsett om ni läser samma sak eller ej. På Lärcentrum finns grupprum med WiFi. Det finns även möjlighet att nyttja skrivare och utrusning för online-möten. Lokalerna är öppna vardagar 8-16.
Distansmöten
På Lärcentrum Berg finns ett rum med utrustning för digitala konferenser. Det passar bra till större möten och om ni är många elever inom samma utbildning vill lyssna till en föreläsare. Det är gratis för studenter och bokas via telefon 0687-163 90 eller e-post larcentrum@berg.se.
Tentamensservice
Om du studerar på universitet eller yrkeshögskola kan du göra din tentamen hos oss så länge det funkar för ansvarig skola. Det är gratis för kommuninvånare och för övriga tas det ut en administrativ avgift på 500 kronor. Boka tentamenservice via telefon 0687-163 90 eller epost larcentrum@berg.se
Bibliotek
På kommunbiblioteket finns en del av den kurslitteratur du som student kan behöva. Det går också att fjärrlåna kurslitteratur, alltså beställa hem media som inte finns på våra bibliotek, från andra bibliotek i landet
Biblioteken prenumererar på ett antal faktadatabaser. Du når dem via bibliotekets datorer.