Studieplatsen

Kom och plugga hos oss!

Lärcentrum i Östersund ligger centralt på Kyrkgatan 47. Här finns plats för dig som vill sitta ostört och läsa eller arbeta med dina studier. Vi har ett studierum med platser för dig med egen dator eller som behöver låna dator. I mån av plats kan du också boka ett eget rum. Här finns skrivare, WiFi, skanner, toaletter, kök, kaffeautomat och annat du kan behöva under en studiedag.

Våra studieplatser är öppna under kontorstid eller enligt överenskommelse med vår personal.

På grund av Covid-19 och den fortsatta risken för smittspridningen tar vi inte emot externa besökare i våra lokaler. Därmed genomför vi inte några tentor hos oss och det beslutet gäller fram till och med 30 november 2021, men kan komma att förlängas. Vi följer de rekommendationer och restriktioner som fastställs av Östersunds kommun och Folkhälsoinstitutet.

Digitala möten

Digitala möten är ett tids- kostnads- och miljöeffektivt sätt att arrangera och delta i möten, lektioner och seminarier på annan ort. Detta är en mötesteknik vi själva gärna använder och erbjuder dig som student, organisation eller medborgare.

Genom att nyttja våra mötesrum kan du via din egen dator koppla upp dig mot valfritt mötesprogram, till exempel Teams, Zoom, Skype eller annat. I våra mötesrum finns större skärmar vilket gör att du och övriga deltagare ser bra det som andra digitala deltagare visar.

På Lärcentrum i Östersund har vi också en stor sal med teknik för traditionell videokonferens.

Boka: Du bokar en lokal för videokonferens eller digitalt möte direkt hos oss, via mail till larcentrum@ostersund.se.

Kostnad: Det är gratis för kommunmedborgare att låna en lokal, övriga betalar 1000 kr/dag (exkl ev. personalkostnader).

Anslutningsuppgifter

Stora konferensen (20-30 pers): 30414001@smartmeeting.se

Om inte @-tecken fungerar i ditt system, ring ip nr 195.84.25.208, klicka på 1 och slå därefter 30414001##