De senaste åren har Malin Lord arbetat som spa-chef på hotell.

– När jag blev uppsagd på grund av Corona hade jag plötsligt tid att reflektera, berättar hon.

Anledningarna att byta karriär var många. Hon ville göra något meningsfullt och påverka världen, men även att få större livskvalitet, mer tid för familjen och orka jobba längre. Hon fastnade för en tvåårig YH-utbildning till solenergiprojektör, ett framtidsyrke.

– Det är ett helt nytt ämne för mig och ovant att sitta still och lyssna, säger Malin Lord om sin nya vardag.
Kursdeltagarna finns på fyra olika orter i Sverige. För Malin, som bor i Åre, var det planerat fysiska träffar i Lärcentrums lokaler i Östersund men dessa är tills vidare ersatta med digitala träffar. Malin, som är van att vara bunden till en plats i sitt arbete uppskattar verkligen möjligheten att kunna ses digitalt. Hon ser positivt på framtiden efter avslutad utbildning.

– Den här branschen utvecklas hela tiden och det verkar finnas goda förutsättningar till jobb, säger Malin och tillägger, jag ska ju jobba 25 år till.