Välkommen till
Lärcentrum i Strömsund

På Gröna skolan finns Lärcentrum, en studieplats för dig som är vuxen och studerar. Vi erbjuder studieplatser och gemenskap för dig som läser på distans. Till oss kan du även vända dig för studie- och yrkesvägledning och service med allt som hör studierna till.

Information rörande Covid19

På grund av rådande omständigheter ber vi dig kontakta oss innan du bokar en fysisk träff.

Aktuellt och nyheter

Våra utbildningar

Vi erbjuder vuxenutbildningar inom komvux och SFI samt Yrkeshögskoleutbildning till Vindkrafttekniker

Övriga utbildningar erbjuder vi i samverkan med andra kommuner. Det viktiga är att du hittar rätt.

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning

Ibland kan man behöva lite hjälp för att ta nästa steg. Genom studie- och yrkesvägledning med vår studie- och yrkesvägledare Lisa Sjölin kan du få ett enskilt vägledningssamtal, information och planering via fysiska möten och via mail och telefon.

Läs mer

Studieplats

På Lärcentrum Strömsund finns plats för dig som vill sitta och plugga i lugn och ro, kanske skriva ut något, låna dator, använda WiFi eller ha ett online-möte med din skola. Med bra skärm och bra uppkoppling kommer din utbildning kännas ännu bättre.

Läs mer

Tentamensservice

För dig som läser på högskola, universitet eller yrkeshögskola finns vår tentamensservice. Du kan då göra dina tentor på hemmaplan.

Läs mer

Studiehjälp

Du som studerar inom grundläggande vuxenutbildning eller gymnasial vuxenutbildning på Hjalmar Strömerskolan kan få hjälp och stöd i dina studier.

Läs mer

Stipendium för exjobb

Studenter som läser på universitet eller högskola och gör exjobb som har koppling till ett företag eller organisation som har sitt säte i Strömsunds kommun har möjlighet att ansöka om stipendium på.

Läs mer

Prövning och betyg

Behöver du göra en prövning eller vill du ha betyg/intyg från dina studier?

Läs mer

Frågor och svar

Här finns svar på alla frågor för dig som ska studera, redan studerar eller har studerat.

Till frågor och svar