Studier för dig med funktionsvariation

Vi vill skapa roliga studier

För dig som har en funktionsvariation och inte riktigt hänger med i studietakten för grundskola eller gymnasial utbildning finns särskild utbildning för vuxna, ibland kallad Särvux. Utbildningen erbjuds på grundläggande nivå och på gymnasial nivå. Du läser framförallt dagtid på plats i klassrum men det finns också möjlighet till mer praktiskt lärande mot yrken och lärlingsutbildningar. Det ska inte vara ett hinder att studera för att du har en funktionsvariation. Kanske har du negativa erfarenheter där du haft sociala, psykiska eller fysiska motgångar. Vi på Lärcentrum vill hjälpa dig att hitta rätt. Att studera ska vara kul och möjligt – för alla!

Studieformer som passar dig som har en funktionsvariation

  • Särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå
  • Särskild utbildning för vuxna på gymnasial nivå

Komvux som särskild utbildning 

Om du vill veta mer om, eller söka komvux som särskild utbildning så ta kontakt med Lärcentrum i din kommun. Be om ett möte med en studie- och yrkesvägledare så kommer de att hjälpa dig. Du hittar kontaktuppgifter till de olika kommunernas Lärcentrum här.

Emelie och Birgitta läser engelska på Särvux.

Emelie jobbar på förskola och Birgitta på Samhall med att städa kyrkor. Utöver jobbet läser de båda matte på Särvux, något de båda tycker är himla roligt.