Service

Studieplats i Åre

Att lämna hemmet och istället sitta på en plats där andra pluggar kan vara inspirerande. Kanske läser ni olika saker, har olika mål men ändå samma väg dit. Ni behöver studiero och fokus, men ibland en rast med en kopp kaffe eller en lunch på restaurangen Årelagat.

Lärcentrum Åre ligger i Årekompaniets lokaler med närhet till House Be och till berget. Många väljer att kombinera en förmiddag på Åreskutan med plugg på eftermiddagen.

Vill du använda Campus Åre Lärcentrum som din studieplats?

Registrera dig här

Tentamensservice

För dig som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats, kan det finnas möjlighet att få kursansvariges godkännande att skriva tentamen på Lärcentrum Åre.

Kolla först om det är möjligt för dig att skriva tentamen på annan ort!

Skicka en bokningsförfrågan minst en vecka i förväg, med namn, kontaktuppgifter, personnummer, datum och tid för tentamen samt skola. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med besked om ditt önskade skrivdatum är möjligt, meddela detta till din institution eller utbildningsanordnare. Vi har öppet för tentamen på vardagar kl 8-17.

Tentamensservicen är gratis om du är skriven i Åre kommun. Om du inte är det, så svischar du 500 kr när bokningen är bekräftad. Avgiften återbetalas ej vid avbokning. Betalningsinstruktioner kommer med bekräftelsen.

Om du undrar över något kan du maila till tentamen@are.se

Boka tentamensskrivning

Bibliotek

På Årebiblioteken finns en del av den kurslitteratur du som student kan behöva. Det går också att fjärrlåna kurslitteratur, alltså beställa hem media som inte finns på våra bibliotek, från andra bibliotek i landet.

Biblioteken i Åre kommun har ett antal studieplatser och på Åres bibliotek finns även ett mötesrum samt Muteboxes för ostörda samtal.

Läs mer

Studiecoach Catharina Utanskog

Välkommen till studieträffar på Åre Lärcentrum.

  • Tips och råd hur du kan lägga upp studier på bästa sätt?
  • Hjälp med att förstå hur du kan lösa vissa uppgifter?
  • Diskutera andra studiefrågor

Boka ett möte med vår Studiecoach Catharina Utanskog som finns på Åre Lärcentrum!

Catharina Utanskog
Tel 0647-163 93
mail: studiecoach@are.se