Service

Studieplatsen i Åre

Att lämna hemmet och istället sitta på en plats där andra pluggar kan vara inspirerande. Kanske läser ni olika saker, har olika mål men ändå samma väg dit. Ni behöver studiero och fokus, men ibland en rast med en kopp termoskaffe eller en lunchkompis. Lärcentrum Åre ligger i Årekompaniets lokaler med närhet till House Be och till berget. Många väljer att kombinera en förmiddag på Åreskutan med plugg på eftermiddagen.

Välkomna till Campus Åre Lärcentrum.
Entrén är öppen vardagar kl. 08-17. Om du vill ha möjlighet att komma in alla dagar i veckan kl. 06-22, så kontakta Karin Högberg för att kvittera ut en passerbricka till entrén.

Bibliotek

På Årebiblioteken finns en del av den kurslitteratur du som student kan behöva. Det går också att fjärrlåna kurslitteratur, alltså beställa hem media som inte finns på våra bibliotek, från andra bibliotek i landet.

Biblioteken prenumererar på ett antal faktadatabaser. Du når dem via bibliotekets datorer.

Läs mer

Tentamensservice

För dig som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats, kan det finnas möjlighet att få kursansvariges godkännande att skriva din tentamen på Lärcentrum Åre.

Maila din bokningsförfrågan minst en vecka i förväg till tentamen@are.se. I ditt mail anger du namn, kontaktuppgifter, personnummer, datum och tid för tentamen samt skola och kurs. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med besked om ditt önskade skrivdatum är möjligt, meddela detta till din institution eller utbildningsanordnare. Vi har endast öppet för tentamen på vardagar.

Tentamensservicen är gratis om du är skriven i Åre kommun, men möjlig om du inte är det. Då swishar du 500 kr när bokningen är bekräftad. Avgiften återbetalas ej vid avbokning. Betalningsinstruktioner kommer med bekräftelsen.

Ytterligare kontakt:
Karin Högberg
Tel: 0647-162 21

Distansmöten

På Lärcentrum Åre har vi distansmötesrum som är utrustade med kamera och stor bildskärm, anpassat för distansmöten via till exempel Skype, Teams eller Zoom. Det krävs att du har egen dator med programvara.
I vår datasal kan du sitta med en större stationär skärm och hörlurar och koppla upp dig på en föreläsning samtidigt som du har din egen bärbara dator fri att anteckna i.

Boka distansmötesrummet  hos Karin Högberg
Tel 0647-162 21 mail karin.hogberg@are.se