Karriärbyte efter sommaren?

Är du över 20 år, bor i Jämtland och funderar på att studera? Då kan vi på Lärcentrum hjälpa dig att komma vidare!

Kontakta oss
Mer om Lärcentrum
Kontakta oss
Mer om Lärcentrum

Det finns många anledningar till att studera i vuxen ålder. Det kan handla om att du vill läsa upp eller komplettera dina gymnasiebetyg för att kunna söka till universitetet eller yrkeshögskolan. Men det kan också vara att du vill byta yrkesbana för att du har lust, för att du lättare skall få jobb, för att du behöver en förändring eller för att du riskerar att bli arbetslös.

För vuxna finns en rad olika utbildningar, skolor och utbildningsformer. Saknar du gymnasiebetyg eller känner att de inte riktigt räcker till kan du ordna det via kommunal vuxenutbildning eller på en folkhögskola. Sedan kan du gå vidare och läsa andra utbildningar om du vill.

Har du okej betyg men kanske vill läsa mot ett specifikt yrke rekommenderar vi en yrkesutbildning eller yrkeshögskolan. Båda dessa har utbildningar som är relativt korta (0,5-3 år) och inom yrken där det råder brist på personal och därmed är chanserna goda att få jobb.

Det finns också stora behov av personal med högskole- eller universitetsutbildning i länet. Idag finns en stor mängd utbildningar på distans, fjärr eller med andra upplägg som funkar för den som kanske vill kombinera studier med arbete eller familjeliv.

Oavsett dina behov eller tankar tycker vi att du skall ta kontakt med Lärcentrum i din hemkommun. Det spelar ingen roll om du bara leker med tanken på att studera eller vet exakt vad du vill. Du hittar mer info och kontaktuppgifter här (länk till startsidan).

Hoppas vi hörs, och lycka till!