Service

Studieplatsen i Krokom

Att lämna hemmet och istället sitta på en plats där andra pluggar kan vara inspirerande. Kanske läser ni olika saker, har olika mål men ändå samma väg dit. Ni behöver studiero och fokus men ibland en rast med en kopp kaffe eller en lunchkompis.

På Lärcentrum Krokom finns fyra större rum med skrivbord och stolar och med tillgång till WiFi, skrivare, skanner och pentry. Studieplatsen är öppen under kontorstider. Om du ska läsa en längre tid och vill ha tillgång till studieplatsen andra tider, prata med oss så kan du få en nyckel.

Bibliotek

På kommunbiblioteket finns en del av den kurslitteratur du som student kan behöva. Det går också att fjärrlåna kurslitteratur, alltså beställa hem media som inte finns på våra bibliotek, från andra bibliotek i landet

Biblioteken prenumererar på ett antal faktadatabaser. Du når dem via bibliotekets datorer.

Läs mer

Tentamensservice

Om du läser vid till exempel ett universitet eller på en yrkeshögskola kan du göra din tentamen hos oss om det funkar för ansvarig skola. Vi har fyra olika rum med kameraövervakning och alla är välkomna att boka i sig. Ring eller maila oss på Lärcentrum Krokom så bekräftar vi din önskade tid. Det kostar inget att göra sin tentamen hos oss.

Distansmöten

På Lärcentrum Krokom finns ett rum med videokonferens vilket passar bra till större möten och om ni är många elever inom samma utbildning som vill lyssna till en föreläsare.

Vi har också rum med stora skärmar och separat webbkamera där du kan koppla upp din dator (eller låna vår) och på så sätt använda det program du vill, till exempel Teams, Zoom eller Skype.