Tentamensservice

För dig som pluggar på distans

Lärcentrum finns centralt i Östersund och är till för dig som studerar. Här finns en bra studiemiljö, teknisk utrustning att låna och möjlighet att träffa andra studenter. Det finns teknik som underlättar dina studier oavsett om du studerar på orten eller på distans.

Vår personal hjälper dig gärna oavsett om du har behov av studie- eller yrkesvägledning, betyg eller tentamen. Vi är tillgängliga dagtid alla vardagar och övrig tid efter överenskommelse.

Gör din tenta hos oss

Tentamensservice är en viktig service på Lärcentrum. Genom bra rutiner och samarbete med lärosäten och utbildningsanordnare kan tentamen genomföras på ett rättssäkert sätt vid Lärcentrum för dig som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot.

Du bokar tentamen genom att maila oss (minst 2 veckor i förväg) på tenta@ostersund.se samt meddela din institution eller utbildningsanordnare att du skriver hos oss. I ditt mail till oss anger du fullständigt namn, kontaktuppgifter, personnummer, datum och tid för tentamen samt skola och kurs. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med en bekräftelse på ditt önskade skrivdatum.

Kan du inte genomföra bokad tenta behöver vi veta detta senast 24 timmar innan planerad start.
Om tentor inte avbokas i tid får du betala 500 kr i avgift eftersom vi bokat in tentamensvakt.

Skriven i annan kommun, men vill tenta i Östersund?
Du swishar 500 kr när bokningen är bekräftad, återbetalas ej vid avbokning. Betalningsinstruktioner kommer med bekräftelsen.
Swish-nummer: 123 610 98 47

Besöksadressen är Kyrkgatan 47 och du säger till vid entrén att du ska skriva tenta.