Aktuellt
Ny e-tjänst för betygsbeställning
Via vår e-tjänst gör du enkelt din beställning av betyg från vuxenutbildningen i Östersund.
Till e-tjänsten >>Utbildningsguiden – söktjänst för att hitta utbildning
Skolverket har lanserat sin tjänst ”Utbildningsguiden” där du bland annat får hjälp med att hitta utbildningar efter plats, yrkes- och intresseområde. Tjänsten är inte fullt utvecklad ännu men finns att prova på på denna länk >>Öppen ansökan vårens starter 15/10
15 oktober öppnar ansökan till de flesta av vårens starter
Du kan läsa mer om dem och göra din ansökan direkt i vår digitala katalog Alvis.
https://ostersund.alvis.se/Lärcentrums tider för receptionen
Måndag: 13:00-16:00 (Verket, Prästgatan 50)
Tisdag: 14:00-17:00 (Verket, Prästgatan 50)
Onsdag: Stängt
Torsdag: 13:00-15:30 (Kyrkgatan 47)
Fredag: StängtVälkomna!
Ny YH-utbildning – Vindkrafttekniker
8 januari 2024 startar en helt ny utbildning från Yrkeshögskolan KYH på Lärcentrum i Östersund. Inriktningen är Vindkrafttekniker on- och offshore. Ansökan öppnar 1 augusti. Läs mer här >>Bokning av tentamen nu som e-tjänst.
För att göra bokning av tentamen enklare för dig som önskar skriva din tenta hos oss har vi skapat en e-tjänst för detta. Du hittar e-tjänsten bland kommunens övriga digitala tjänster på denna länk. https://eservice.ostersund.se/tentamen-larcentrum
FAQ
- För att Studie- och yrkesvägledarna ska kunna behandla din ansökan behöver du bifoga dina tidigare betyg:Slutbetyg från grundskolan (behövs inte om du har betyg från gymnasiet)
Betyg från gymnasiet (exempel på betygsdokument)
– avgångsbetyg
– slutbetyg
– samlat betygsdokument
– examensbevis
– studiebevis
– utdrag ur betygskatalog
– gymnasieintyg
Betyg från kommunal vuxenutbildning/SFI (om du läst i annan kommun än Östersund)OBS! Vi godkänner INTE skärmdumpar från mina meriter på antagning.se
Ditt betygsdokument måste ha rubrik och utfärdandedatum.Om du söker en yrkesutbildning behöver din ansökan också innehålla ett personligt brev.
Gör webbansökan som om du vore folkbokförd i Östersunds kommun. Se Ansökan steg för steg »
Förutom övriga begärda dokument behöver du också bifoga ett ”personbevis” med folkbokföringsuppgifter från landets myndighet motsvarande Skatteverket i Sverige. Om du är osäker på vilken myndighet som gäller i respektive land så finns en vägledning här.
Om du som elev blivit utsatt för kränkande behandling eller trakasserier vid någon av kommunens vuxenutbildningar, SFI eller Komvux, ska du i första hand vända dig till den som är ansvarig för verksamheten, i vårt fall till rektorn för vuxenutbildningen i Östersund.
Du fyller i ett formulär som sedan skickas till rektorn.
Om du blir sjuk
Om du blir sjuk och sjukdomen gör att du inte alls kan studera så måste du göra en sjukanmälan till Försäkringskassan från första sjukdagen. Sjukanmälan Försäkringskassan »
Prata också med oss på Lärcentrum.
Om du behöver vabba
Om du vabbar i minst en vecka ska du omgående anmäla det till CSN. CSN om sjukdom och VAB »
Prata också med oss på Lärcentrum.